Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Infók

A Sims 3 Álomállások kiegészítő segítségével végre beleláthatunk Simeink dolgos hétköznapjaiba. Ahelyett, hogy munkába küldenénk őket minden nap, irányíthatjuk a lépéseiket, hozhatnak jó vagy rossz döntést. Simünk lehet tűzoltó, nyomozó, építész, szellemvadász, stylist, doktor, tetováló művész, szobrász, feltaláló. A munkába kísérés lehetőségét régóta hiányolták mind a játékosok, mind a fejlesztők. Akik a történeteket szeretik, biztosan élvezettel fognak nyomozóként rejtélyes ügyeket megoldani, vagy segítenek a túlvilági problémák megoldásában szellemvadászként. Azok, akik csak játszani szeretnek, biztosan szívesen segítenek majd hős tűzoltóként, vagy mentik meg a polgárok életét orvosként. Építészként és stylistként pedig a kreatívabb játékosok is szívesen tevékenykednek majd. (Valószínűsíthető, hogy a korábbi karrierek továbbra is nyúljáratként funkcionálnak, vagyis azoknál nem tudjuk munkába kísérni a Simet.)

Munkák

Mindegyik karrierben egyedi tapasztalatra tehetünk szert.
A tűzoltóknak erősíteniük kell a kapcsolataikat és karbantartani a felszerelésüket, amíg a tűzoltó állomáson vannak.  Azonban amint megszólal a csengő, azonnal a tűz helyére kell sietniük, eloltani azt, törmelékhalmokat eltakarítani, kivinni a gyerekeket, megállítani a gázszivárgást és hőssé kell válniuk. A városod áldozatává válhat kisebb tüzeknek, hatalmas tűzvésznek és még földrengésnek is.
A stylistokat a szomszédok bérelhetik fel, hogy adjanak divattanácsot, teljes vagy részleges átalakítást végezzenek. Kiválaszthatod, hogy a Simek igazán jól vagy szörnyen nézzenek ki. Hatalmas erőt kapnak a játékosok a kezükbe, de az a képesség, hogy igazi ráncfelvarrást végezzenek a teljes városon, lenyűgöző és emellett jövedelmező is!
A nyomozóknak ügyeket kell megoldaniuk, és ehhez minden szükséges eszközt bevethetnek. Megvesztegetheted a másik Simet, ráveheted, hogy adja át az információkat, akár meg is verheted. A nyomok után való kutatás során betörhetsz házakba, de akár más aljas szándékkal is megteheted ezt, például ellophatsz tárgyakat bizonyítékként. A legtöbb esetben van némi "Simses fekete humor'.
Az építészeket a szomszédok bérelhetik fel meglévő otthonaik átalakítására. Például a leendő szülők megbízhatják Simedet, hogy építsen nekik egy gyerekszobát, vagy egy kezdő művész építtethet egy művészeti stúdiót. A lehetőségek rendszerének köszönhetően számos egyedi munkalehetőség áll majd Simed rendelkezésére.

A tetováló szék használatával a játékban (vagy a helyi szalonban) a Simed tetoválhatja a szomszédjait, természetesen ezt is pénzért.
A tetoválási rendszer egy rendkívül erőteljes és új kreatív eszköz a játékosok számára. Több tetoválást is fel lehet vinni, akár 5 rétegben is. Lehet változtatni az arányokon, a színeken és az áttetszőségen is. Ezeket fel lehet majd tölteni a Bazárba, így a többi játékos alkotása is megcsodálhatóvá válik.
A feltalálás egy fantasztikusan nagy, átfogó jártasság. A ravasz Simek a roncstelepen gyűjtögethetnek hulladékot, törött tárgyakat, vagy fel is robbanthatnak valamit a kézi detonátorukkal. Felhasználhatják ezeket az eszközöket arra is, hogy kiváló dolgokat állítsanak elő, mint például a padló higiénátor (megemeli a higiénia szükségletet, ha a Sim elmegy fölötte), vagy létrehozhatnak játékokat, kijelzőket, személyi fúrógépet, időgépet, és még személyi robotot is.
Ezeket az eszközöket fel lehet használni lehetőségek teljesítésére, vagy el lehet adni a bizományiban némi készpénzért.
A szobrászok számos anyagból hozhatnak létre mesterműveket, például agyag, fa, jég vagy fém felhasználásával. Ezek egyedi megjelenést kölcsönözhetnek a Sim lakásnak, vagy biztosíthatják megélhetését is.


Az új karrierek hatással lesznek néhány korábbi karrierre is. Így például a mostani orvosi karrier a meglévő Gyógyászat karrierre épül, és új feladatokat kínál a kórházon kívül is. Ilyen például az ingyenes orvosi kezelés, oltás, valamint a lakosság ellátása megkérdőjelezhető gyógyszerekkel.

Bevezetésre kerülnek a jártasság-karrierek, ilyenek pl. a horgászat, ezermesterség, írás, a Simek pedig vállalkozóként regisztrálhatják magukat a Városházán.

A saját készítésű festményeket, szobrokat, stb. egy helyi áruházban lehet majd pénzre váltani (valószínűleg a korábban említett bizományiról van szó, eltérő a meghatározása a cikkekben), ugyanitt lehet eladni a begyűjtött drágaköveteket is.

Bevezetésre kerül egy új ingatlan rendszer, a játékosok megvásárolhatják bármely közösségi területet, majd átalakíthatják, feljavíthatják a saját ízlésük szerint. Ezzel hosszú távú jövedelemforrást biztosíthatnak Simeik számára.

Egyes munkahelyeket úgy alakítanak majd ki, hogy a Simed nélküled is végezhesse a munkáját, miközben Te éppen egy másikkal vagy elfoglalva. A magánnyomozóknál például választható lesz, hogy vegye lazán a munkáját vagy végezzen rendőri megfigyelést addig, amíg valami különleges feladatot nem kap. A tűzoltók sem oltják állandóan a tüzet, időt kell adni arra is, hogy jobban összeismerkedjen a munkatársaival, esetleg munkaidőben dolgozzon erőnléte fejlesztésén. A stylist és az építész karrier is olyan módban jelenik meg, amely szünetelteti a játékot, de ha ezt nem szeretnéd, a Simed még mindig megteheti, hogy a tervező asztal mellett figyeli a környezetét. Minden karrier hatalmas felelősségel és aktív munkával jár. Ez persze teljes figyelmet igényel, de vannak olyan lehetőségek, amelyekkel Simed előbbre juthat anélkül, hogy besegítenél. Természetesen a leghatékonyabb akkor leszel, ha Te magad irányítasz mindent. Hasonlóan a Világ Körül kiegészítőhöz, ott is, ha egynél több Simed utazott el, külön kihívás volt mindenki munkáját kézben tartani. De számos olyan lehetőséget is kínálunk, amellyel megkönnyítheted a dolgodat. Meg lehet csinálni!

Új kódok

ageupNPC
a kiválasztott NJK (nem játszható karakter) egy korszakot öregedik

allwaysBuyBuild
minden szituációban elérhetővé válik a Vásárlás/Építés mód, pl. tűzesetekben és betörő érkezésekor is

DiscoMapTags on/off
ezzel a kóddal ki/be lehet kapcsolni, hogy térképnézetben a telkeket jelző ikonok külöünböző színekben pompázzanak.

Új karrier

Bár még hivatalosan nem jelentették be, de nagy valószínűséggel Simjeink az Álomállások kiegészítővel az Oktatásban is elhelyezkedhetnek. A SimFans oldalán megjelentek a karrier lépcsőfokai is, melyeket itt is elolvashattok.

1. Játszótéri felügyelő
2. Iskolai kisegítő
3. Segédtanár
4. Általános iskolai tanár
5. Középiskolai tanár
6. Főiskolai tanár
7. Tanszékvezető
8. Igazgatóhelyettes
9. Igazgató
10. Kerületi főfelügyelő

Új életreszóló jutalmak

Professzionális Simoleonnövelő (10 000 pont)
az elvégzett munka után több fizetés pénz jár

Hatékony feltaláló (10 000 pont)
találmányok befejezése rövidebb idő alatt és kevesebb anyagból

Udvarias kereső (18 000 pont)
 -

Mesterember (20 000 pont)
szobrászat: gyorsabb és jobb szobrok készítése

Tűzálló otthon (30 000 pont)
Simed otthonában nem lesz több tűzeset

A legjobb barátom (40 000 pont)
Servo robot vásárlása

Újdonságok

Mosás: azt eddig is tudtuk, hogy lesz mosás a játékban. Pontosították az infót. Ha a három, mosáshoz kapcsolatos tárgyat megveszed (mosógép, szárítógép, ruhaszárító kötél), akkor törődnöd kell a koszos ruhákkal, tehát ki kell mosni őket. Ha viszont ezzel nem akarsz bajlódni, ne vedd meg ezeket. (Gondolom, ekkor a ruhák nem koszolódnak, vagy nem jelenik meg olyan hangulatjelző, hogy koszos a Simen lévő felső, mosni kell.)

Környezetbarát személyiségjegy: Egy környezetbarát Sim hangulatjelzője csökken, ha az autóval csak egyedül megy valahová ahelyett, hogy az egész családot magával vinné. Ha normál zuhanyozást választ rövid tusolás helyett. Mosógép használata sem vall túl környezettudatos gondolkodásra.

Karrierek: "Lehetőségbuborékok" bukkannak majd fel a szomszédságban azokon a helyeken, ahol dolgozhat Simed. Ha rákattintasz egy ilyen buborékra, leírást találsz a munka lényegéről, nehézségéről és a díjazásról is. Egy munka elvégzésekor tapasztali pontokat (TP) is kapsz. Az eddigi karrierekhez hasonlóan lesz egy mérce, ebbe "kerülnek" a TP-k. Ha megtelik, előléptetés vár Simedre.

Lakberendezés: Ha végeztél feladataiddal, vezesd körbe megbízódat, így leszűrheted, mennyire elégedett munkáddal. A Sims 2-ben volt lehetőség a magániskola igazgatójának a meghívására, ha a Simek el szerették volna érni, hogy gyermekük a magániskola tanulója legyen. Választhattál egy olyan opciót, hogy egy Sim végigvezesse az igazgatót a házon, kerten, így egy csomó ponthoz lehetett hozzájutni. A lakberendező hasonlóképpen fog tenni a megbízójával a Sims 3-ban. 
Az építés mód kedvezni fog az építész Simek számára, az egyéni tetőrészek magassága változtatható lesz, hozzáadtak egy több emeletes oszlopkészítő eszközt is.
Ha a Simed éppen nem tanul vagy nem dolgozik, biztosan örülni fog az új motorjának, ugráló asztalának, vagy az többi meglepetés holminak.

Etyepetye egy különleges helyen: Már korábban is volt róla szó, hogy az időgépben van lehetőség más Simekkel való huncutkodásra. Ne csodálkozzon hát Simed azon, ha nemsokára egy furcsa kinézetű felnőtt kopogtat ajtaja előtt, hogy ő Simed egy másik világból érkezett gyermeke.

Orvos és tűzoltó: Mindkettő dolgozhat a munkahelyén (kórházban vagy tűzoltóállomáson), de ha sürgős eset miatt csörög a telefon, bizony házhoz is kell menni.

Betörés: Egy magánnyomozó képes lesz arra, hogy megbütykölje idegen Simek házát és belopózzon hozzájuk ugyanúgy, mint az NJK betörő. Azonban, ha meglátja őt valaki, vagy megszólal a riasztó, jobb, ha felköti a nyúlcipőt. Ha nem elég gyors, börtönbe is csukhatják! Ja, és még valami... lehetőséged van arra, hogy megszöktesd Simedet a börtönből!


Tárgyak: Rengeteg új tárgy érkezik, mint a motorbicikli, a trambulin és a limonádés stand. Ez utóbbi helyen süteményeket is lehet majd árulni. Az oszlopok akár három emelet magasak is lehetnek, a tetőelemek dőlésszöge külön-külön is beállítható lesz végre!

Zenék listája

- Lady Antebellum - Need You Now
- Rise Against - Savior
- Charice - Pyramid
- Melanie Fiona - Bang Bang
- Toni Braxton - Make My Heart
- Neon Trees - Animal
- V V Brown - Shark In The Water
- Daisy Dares You - Number One Enemy
- OK Go - This Too Shall Pass
- Old 97's - Early Morning
- Murder By Death - As Long As There is Whiskey In The World
- The Acorn - Restoration
- Mike Posner - Cooler Than Me
- Violent Soho - Jesus Stole My Girlfriend
- Kerli - Tea Party
- Eli "Paperboy" Reed - Come And Get it
- Hal Linton - Lock My Heart Down
- Radney Foster And The Confessions - Until It's Gone
- The Constellations - Setback

CAS újdonságok

A CAS-ben két új kapcsolati szintet is be lehet állítani: közeli barát(nő), illetve jegyes. A nők 5, a férfiak 6 új frizurát kapnak.

Több új személyiség is lesz a játékban: ravasz, különc, drámai, környezetbarát, született kereskedő, mindenttudó szobrász, éleseszű. A drámai Sim ájulást tud színlelni, a született kereskedő pedig több simoleont kap eladott dolgai után. Egy valódi feltaláló általában eléggé különcnek mutatja magát. A jó magánnyomozó pedig nagyon éleseszű.

3 új jártassággal ismerkedhetünk meg a kiegészítőben, ezek a feltalálás, a szobrászat és a tetoválás.


A CAS-ben is elérhetőek a tetoválások és az új ruhák, frizurák nagy része. Lesz bukósisak is. Ezt motorozás közben nem kötelező hordani, de természetesen, ráadhatod Simedre. Vannak olyan ruhák, frizurák, amelyekhez csak a stylist-on keresztül lehet csak hozzájutni. Két új zenei stílust jelenik meg: rockzene és a country.

Városszerkesztő

Amit régóta vártunk, és ebben a kiegészítőben elérhetővé válik, az a telkek elhelyezése, törlése, és módosítása a Városszerkesztő menün belül. Habár a szomszédság szerkesztésére a legjobb és legátfogóbb eszköz még mindig a Világteremtő, azon játékosok számára, akik csak ilyen egyszerű dolgokat szeretnének elvégezni, ez kiváló alternatíva. A szomszédságban elhelyezhetőek lesznek díszítő elemek, mint pl. táblák, sziklák, és egyéb nagyobb díszítő elemek.

Utcákat nem, de telkeket lehet már építeni. Nem szükséges az utak mellé letenni, a zöld rácsok segítenek majd téged abban, hogy hová tudod elhelyezni őket. A másik nagy kérdés, hogy a meglévő szomszédságokkal mi történik? Lesz-e ott pl. tűzoltóállomás? A válasz: igen. A meglévő üres helyekre fognak kerülni ezek a helyszínek. Ha ez nem működik, akkor tégy le üres telkeket, és oda pakold őket. A kiegészítővel már lehetőséged van a szomszédságok díszítésére is.

Twinbrook

Twinbrookról kevés szó esett eddig. A fele szépen felépített város, míg a másik fele mocsaras, sötét és ködös. 40 telekből áll, a legtöbb be van építve. Itt tűzoltóállomás, szépségszalon, mosoda is megtalálható. Mostantól megengedett, hogy a családok a szomszédságok között vándoroljanak, azonban ha másik szomszédságba költöznek, a meglévő kapcsolataik elvesznek.

Simbot

A Sims 3 Álomállások robotját SimBot-nak nevezik a Sims 1 és Sims 2 Szervója (angolul Servo) helyett. Azt még nem tudni, hogy magyarul is megváltozik-e a neve sokak kedvencének. Néhány újdonságot hoztam vele kapcsolatban.
SimBot-hoz kétféleképpen lehet hozzájutni: 10-es szintű feltaláló jártassággal lehet építeni, vagy életreszóló jutalomként lehet megvásárolni (40 000 pont). Fémhulladékot eszik, és ugyanúgy ágyban alszik, mint a többi Sim. Ebből következik, hogy nem kell feltölteni. Huncutkodásra bármikor kapható, de gyereked tőle nem lehet. Fürdeni nem szeret, a vizet kerüli. Imád tárgyakat összezúzni. Szeret beszélgetni a mikrohullámú sütővel. Nem tud repülni.

(Forrás: www.mysims.hu)