Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

The Sims 2™Nagyvárosi élet

Költöztesd be Simjeidet vadonatúj lakásukba, és életük soha többé nem lesz olyan, mint régen. Sok móka és dráma vár azokra a Simekre, akik felfedezik a bérlakás-beli életet, kezdve az új szomszédokkal való találkozástól, az alkalmatlankodó háziúron át, a hírnevük építéséig az új helyi szórakozóhelyeken. Költöztesd át Simjeidet a csendes külvárosi lakásukból egy nyüzsgő bérházba. Magyarul végre egy telken élhet majd több család is és a házak lakásokra lesznek felosztva. :)

"Simjeid beköltöznek egy vadonatúj lakásba -> az életük gyökeresen megváltozik. Csupa kaland, móka és drámai pillanat várja őket. Ez simed minden álma, a tökéletes lakás tágas padlással, teaforraló a szobában, hálószoba franciaággyal, vagy egy száz szobás lakás, hogy a barátok is mindig "kéznél legyenek". Első találkozás az új szomszédokkal, újabb baráti szálak kialakulása, vagy épp az örök harag kezdete, barátkozz össze a főbérlővel, lehet, hogy a lakbér is csökkenni fog. Mindeközben simed kialakíthatja karrierjét vagy szerelmi életét, olyan barátokat szerezhet, akik miden bajban simed mellett állnak.

Ülj be a helyi kávézóba, vagy nézz be a szomszédos vígszínházba, ha simed elég keménynek érzi magát, az utca break dancer-eitől is tanulhat egy-két lépést. Bármilyen életformát is választasz simed számára, az élet nem lesz fenékig tejfel, bárki kifoghat egy kleptomániás szobatársat a zajos szomszédok mellett, akik a tolakodó és minden-lében-kanál háztulajdonost amúgy sem szeretik. De ez is az élet része! Költöztesd simedet az unalmas külvárosból be a belvárosba, hogy élményekkel teli öregedjen meg, és legyen mit mesélni az unokáknak."

Ismertető

Az új kiegészítő, ahogy a neve is mutatja, az apartmanokról, a bérlakásokról fog szólni. Lesz egy új szomszédság - Belladonna Cove - ahol nagyszerű bérlakások lesznek már eleve, de a telektárolóban is találhatsz letehetőt. Magunk is építhetünk magunknak, az új telektípus változtató kóddal, aminek segítségével átvarázsolhatjuk telkeinket lakótelekből társasházzá. Speciális ajtók segítségével jelölhetsz ki egy bizonyos lakrészt egy családnak.

Mikor egy családot a telekre költöztetsz, az ajtóra kattintva megtekintheted a lakás bérleti díját, és így is bérelheted ki. A lakbért minden hétfőn kell befizetned a levélszekrényre kattintva. Ha elfelejtenéd, a háziúr felkeres, és begyűjti.

Az üresen maradt lakásokat NemJátszhatóKarakterek fogják elfoglalni. Egy tömblakás - típusú telekre 4 családot költöztethetsz. Mikor szomszédság nézetben a telekre kattintasz, belépés előtt választanod kell, melyik családdal szeretnél játszani. Ha családot váltanál, előbb ki kell lépned és újra vissza. Minden családot ugyanabban az állapotban fogsz találni, ahol legutóbb otthagytad, (a kapcsolatmutatók változhatnak természetesen - ahogyan eddig is).

A többi család tagjai - hasonlóan az Egyetem kiegészítőhöz - nem jelennek meg, amíg a lakásukban tartózkodnak, valamint nem is öregszenek. Kapcsolatba lehet azonban lépni velük, ha az ajtójukon bekopogtat a Sim. Mindezek ellenére azért észre lehet venni, hogy nem egyedül élünk, ugyanis, ha pl. a szomszéd hangosan hallgatja a zenét, akkor az Simjeinket zavarja, panaszkodnak rá és dörömbölnek a falon. Ez igaz akkor is, ha mi vagyunk túl hangosak, szomszédjaink szintén dörömbölnek és előszeretettel csengetnek. A túl sok szemetet felhalmozó Simeket sem szeretik a szomszédok.

A bérlakás-béli élet nagyon hasonló ahhoz, mint ahogy eddig éltek Simjeink, azonban van néhány különbség is. A lakóterek igaz kisebbek, de ennek meg van az előnyös oldala is, egy átlagos lakás 40-200§/hét között van, a nagyobbak többe kerülnek.

Simjeink most már egy Népszerűség - Hírnév panellel is rendelkeznek, ami azt kívánja jelezni, mennyire vagyunk jóban a többiekkel. Tarts háztömb-bulit, hogy jobban összekovácsolódj a lakótársakkal. Ha nagyon alacsony a Népszerűség mutatód, a háziúr akár a lakbért is felemelheti.

Szobatársat is fogadhatsz, aki segít neked fizetni a lakbért. Telefonon adj fel hirdetést, és várj, míg egy másik szim nem jelentkezik társbérlőnek. Mielőtt elfogadnád őt lakótársnak, megtekintheted a személyiség - kártyáját. A szobatársadat nem tudod majd irányítani, de azt látni fogod, hogy elégedett-e, vagy az elköltözést fontolgatja. Ha a szobatárs elégedett, különleges előnyöket kapsz. Te nem kérhetsz pénzt a lakótársadtól, de megkérheted, hogy segítsen neked a háztartásban, ha megfelelő jártasságpontja van hozzá.

A módosabb szimek lakájt is fogadhatnak. (Telefon segítségével)

Miután beköltöztettél egy családot egy tömbházba, onnantól az Építés részlegben csak a Falfestékek, Padlóminták, és a Vegyes kategóriában szereplő eszközök lesznek elérhetőek.

Sajnos az nem lehetséges, hogy egy több család által lakott ház földszintjén egy üzlet helyezkedjen el. Az sem oldható meg, hogy kiadd a saját lakásodat másoknak, még a Vár az üzlet!-tel sem. Elég nehéz kivitelezni azt is, hogy minden családnak saját autója legyen, ugyanis ha nincs minden családnak saját bejárata egy garázshoz, akkor az autó közös autóvá válik, amit bárki használhat.

Egy új faj

A Sims 1 Makin' Magic rajongók nosztalgikus örömet fognak érezni, ha megtudják, hogy a Boszorkányok az új teremtmények. Három féle lesz belőlük, a Jó, a Gonosz és az Általános-közömbös-semleges-Természeti :D boszorkány. Hogy Simed milyen úton indul el az attól függ, milyen boszorkánnyal barátkozik össze, ugyanis vannak gonosz, semleges és jó boszorkányok, varázslók. Ettől függ az is, milyen típusú varázslatokat tanulhatunk meg és milyen tárgyakat állíthatunk elő. A boszorkányokat könnyű felismerni, a jóknak fehér a ruhája, a semlegeseknek barnás, a gonoszaknak fekete. Ha egy boszi igazán gonosszá válik, akkor zöld lesz a bőre is.

Ahhoz, hogy csatlakozhass az új teremtmények táborához, össze kell barátkoznod egy boszorkánnyal. Véletlenszerűen tűnnek fel a közösségi területen, van, hogy napokig egyet sem látsz, utána hirtelen egész sokat. Ha szerencsés vagy, seprűvégre kaphat téged egy, miközben a közösségi területek aszfaltját koptatod.

Amidőn Boszorkánnyá változol, kapsz egy Varázsüstöt, egy Varázskönyvet, és belépőkártyát a Titkos telkekre. Két féle van, egy a jóknak, egy pedig a gonoszaknak. A könyv több mind 40 varázsigét tartalmaz, mindhárom irányzatból összesen és mutatja azt is, milyen hozzávalókra van szükségünk. Ezeket vagy megvásárolhatjuk a titkos telkeken vagy egy megfelelő boszorkánytól, vagy előállíthatjuk az üstben. Minél többször varázsol így Simünk, annál több varázsigét érhet el. Simünket vékonyabbá vagy testesebbé is varázsolhatjuk, de előállíthatunk mágikus vajat is, amiről egyelőre nem tudjuk, mi célt szolgál. a megszerzett hozzávalókat az új, több szintes polcon is tárolhatjuk.

Ha gyakorolsz egy cseppet, és vegyszereket vásárolsz a Gonosz Boszorkánytól és a Jó Boszorkánytól, képes leszel bájitalokat kotyvasztani, és mágikus tárgyakat barkácsolni. Olyan varászitalt is vásárolhatsz tőlük, amitől újra Átlagos Sim leszel. A Boszorkányok képesek befagyasztani az időt, Zombikat teremteni, megidézni Simeket, felvidíthat egy egész teleknyi embert, karcsúvá, vagy éppen kövérré változtathatnak, egyik telekről a másikra teleportálhatnak, vagy átrepülhetnek seprűjükön. A varázslatoknak lehet azonban negatív mellékhatása is. A varászlatok hathatnak más Simre, tárgyra, de akár magára a Simre is.

A boszorkányok nagyon sok féle dolgot tudnak még ezeken kívül, mint például a Mágikusan Fűszeres Cukor, Kristályos Holdgerenda, Tündéri Tűz Padlólámpa stb.

Nézzük a varázslatokat:

Jó varázslatok:
- egy halott simet, vagy akár saját halott magát is fel tudja támasztani
- a világot egy boldogabb hellyé varázsolja
- Azonnal eloltja a tüzet
- A napszaktól függően feléleszthet halott szentjános bogarat vagy pillangókat.
- egy simet elvarázsolhat úgy, hogy a következő 5 szociális interakciót pozitívan fogadja.
- a telken tartozkodó összes simet sokkal boldogabbá teheti
- egy tál ételt varászolhat, napszaktól függően

Semleges varázslatok:
- Kövérré változtathat egy Simet
- Vékonnyá változtathat egy Simet
- Olyan varázslatot alkalmazhat, amivel a másik Sim csirkének képzeli magát és úgy is viselkedik.
- az összes lehullott levelet eltünteni a telekről
- eltüntetheti a pocsolyákat, koszt és az állati/emberi tócsákat a telekről.

Rossz varázslatok:
- Zombiként hozhat vissza bárkit, akinek a sírköve a telken van.
- Méhekkel üldöztethet egy másik Simet.
- Hányásra kényszeríthet egy Simet
- Egy tűzcsóva segítségével meggyújthat egy tárgyat

Azoknak a boszorkánya, akiknek meg van a Házi kedvenc kiegészítő, rendelkezhet egy bizalmas macskával, ami egyfajta mágikus állat.

Új interakciók

Simjeink új témákban merülhetnek el a könyvespolcuk segítségével (Tűzvédelem, Hosszútávú Boldogság, Pszichológia, Útmutató párkapcsolatban, Harag menedzsment)
Ezek az ismeretek a mindennapi életüket segítik majd.

Ha a telefonod túl sokat cseng, átállíthatod néma üzemmódba.

Új üdvözlési formák lesznek elérhetőek, lesz ugrálókötelezés, és több új interakció gyerekeknek és tipegőknek.Végre lesz játszótér is és nem csak egyesével lehet kiadni, hogy min játsszanak, hanem akár azt is kiadhatjuk, hogy játszanak a játszótéren, ez esetben ők maguk választják ki, mit szeretnének kipróbálni. Több speciális interakció lesz, a szülők például megforgathatják a gyerekeket a levegőben, de két kisgyerek meg is ölelheti egymást.

Sok érdekes újdonsággal találkozhat, ha ellátogatsz közösségi területekre, utcai break-táncossal, és különféle stílusú bandákkal találkozhatsz, akik egyforma ruhákban járnak, és saját üdvözlési formájuk van. Új ital- és snack automaták állnak Simjeink rendelkezésére, így tovább tudnak ott maradni, hiszen hamarabb kielégíthető az éhség szükséglet, ezáltal javíthatunk a szociális státuszunkon is. Ez nagyban függ attól is, ki mennyire nyitott személyiségű.

Újításként bevezették az Érdeklődések rendszerét, ebből 5 létezik, pl. sportos típus, sznob, elektronikai dolgok iránt érdeklődő. A többit még nem tudjuk és azt sem, ezek egyáltalán milyen célt fognak szolgálni.

Építés és vásárlás mód

Új elemekkel bővül az építés és vásárlás katalógus is. Az új bútorok és dekorációs tárgyak a klasszikus és modern stílust fogják erősíteni. Lesz új biliárd asztal, felcsukható ágy, ponyva ágy, óriás TV, többféle polc, és sok-sok apró díszítő elem.

A legfőbb újdonság az építés módban a tökéletesen animált csigalépcső, plafon, dekorációs csövek és nyílásrendszerek. Új ajtók és ablakok is lesznek természetesen.

Új ruhák is érkeznek, és frizurák is, különösen a hölgyeknek.

Zenék a kiegészítőben:

"Everything"
by A Cursive Memory

"Getting Better"
by Bob Schneider

"Radio"
by Castaneda

"Fancy Footwork"
by Chromeo

"Battle Royale"
by Does It Offend You, Yeah?

"Sweet About Me"
by Gabriella Cilmi

"Club Soda"
by Ghostland Observatory

"Where Would We Be Now"
by Good Charlotte

"Violet Stars Happy Hunting!"
by Janelle Monae

"Crazy"
by Jem

"Mad Pursuit"
by Junkie XL feat. Electrocute

"Hot N Cold"
by Katy Perry

"Ghosts"
by Ladytron

"Mozdulj Mar (Mondulo Mar)"
by Lola

"Ona Odna (She's Alone)"
by Ranetki Girls

"This Is Not A Test"
by Shock of Pleasure

"Brainless"
by Sunny Day Sets Fire

"Good Day"
by Tally Hall

"Come My Sunshine"
by The Comas

"Divebomb"
by The Whip

"Not A Love Song"
by Uh Huh Her

"On & On"
by Vanilla Sky

"Can't Believe My Eyes"
by Wainwright