Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leszáll az éj

A Simek átbulizhatják az éjszakát a The Sims 3 legújabb kiegészítő csomagjával! 
Megjelenési dátum: 2010. október 26.

 

Általános infók

A The Sims 3 Leszáll az éj kiegészítő csomag sztároknak kijáró bánásmódban részesíti a játékosokat a luxuslakokban, bulikban és koktélbárokban bővelkedő, dinamikus belvárosi környezetben, ahol nyüzsögnek a hírességek. és a vámpírok!

Hamarosan lesz oka a Simjeidnek éjszakába nyúlóan barangolni a városban! Megkezdődött a The Sims 3 Leszáll az éj kiegészítő csomag fejlesztése. A játék idén ősszel kerül a boltok polcaira.

A 2009 legkeresettebb PC-s játékaként ünnepelt The Sims 3 új kiegészítő csomagja,  a The Sims 3 Leszáll az éj a belváros nyüzsgő éjszakai életébe enged betekintést: a legnagyobb sztárokkal ismerkedhetsz fergeteges bulikon, beugorhatsz a legközelebbi koktélbárba munka után, turnézhatsz a város szórakozóhelyein a rockbandáddal, pezsgőfürdőben lazíthatsz, és kiderítheted, miféle rejtélyes lények járják az éjszakát, amikor kialszanak a fények - az igazi kaland akkor kezdődik, amikor leszáll az éj!

- A játékosközösség világosan kifejezte az új kalandokkal és váratlan fordulatokban bővelkedő társas helyzetekkel kapcsolatos igényét - nyilatkozta Scott Evans, az EA The Sims Studio ügyvezetője. - A The Sims 3 Leszáll az éj túlmutat a dolgos hétköznapokon, és számos különleges pillanattal gazdagítja a játékot. A simek hírességekkel ismerkedhetnek egy felhőkarcoló tetején, saját rockbandájukkal kápráztathatják el a közönséget, vagy sztármixerként dolgozhatnak a város legmenőbb koktélbárjában.

 Belevetheted magadat a sohasem alvó belváros nyüzsgésébe, ahol simjeidből ünnepelt híresség, mixer vagy filmrendező válhat, sőt, még zenekart is alapíthatnak! Ha azonban szeretnél bebocsátást nyerni a város elit szórakozóhelyeire, jobban teszed, ha a legjobb arcodat mutatod, különben már az ajtóból az utcára penderítnek téged a marcona kidobóemberek - persze a bejutásnak vannak egyéb, nem hivatalos módozatai is. Ha simednek a lazulás az erőssége, számos elegáns bár és lepukkant krimó várja, ha pedig veszélyes életre vágyik, felfedezheti a vámpírrá válás titkát. Akár az új hivatások valamelyikében próbálja ki magát, akár egy görbe éjszakát csap a városban, vagy estélyt rendez egy luxuslakás tetőteraszán, a teljes szabadságot élvezhet a játék során, és tökéletesen egyedi történeteket mesélhet el a The Sims 3 páratlanul sokrétű eszközeivel. Miféle kalandok várják simedet az éjszakai élettől lüktető belvárosban, amikor kihunynak a fények?

Ez a kiegészítő azoknak készül, akik unják a szürke hétköznapokat, és egy kis izgalomra vágynak.

Sajtóközlemény

FLO RIDA, A MY CHEMICAL ROMANCE, TRAVIE MCCOY, A 3oh!3 ÉS SOK MÁS KIVÁLÓ ELŐADÓ MŰKÖDIK KÖZRE A FANTASZTIKUSAN NÉPSZERŰ ÉLETSZIMULÁCIÓS JÁTÉKSOROZAT, A THE SIMS
ZENEI ANYAGÁN

Több mint három tucatnyi nemzetközi előadó készítette el aktuális vagy hamarosan megjelenő slágerének sim nyelvű változatát a The Sims 3 konzolos verziója, illetve a The Sims 3 Leszáll az éj kedvéért

REDWOOD CITY, Kalif., 2010. szeptember 3. - Sul sul zeedab nas! A The Sims rajongói idén ősszel egészen biztosan felcsavarják a hangerőt HD konzoljaikon vagy számítógépükön, és felszabadult bulizásba kezdenek, akár a The Sims 3 alapjátékkal játszanak PlayStation 3 számítógépes szórakoztató rendszeren, Xbox 360 videojáték és szórakoztató rendszeren vagy Wii platformon, akár a nyüzsgő éjszakai életbe vetik bele magukat a The Sims 3 Leszáll az éj kiegészítő csomag jóvoltából* PC vagy MAC platformon. Az Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS)  EA Play márkája ma a mai napon nyilvánosságra hozta a konzolokon idén debütáló The Sims 3, illetve a PC/Mac platformra megjelenő The Sims 3 Leszáll az éj számos stílust (hip-hop, alternatív, pop, rock, elektronikus) felvonultató zenei anyagán közreműködő előadók listáját. A nemzetközi előadógárda olyan nevekkel büszkélkedhet, mint Travie McCoy, a 3oh!3, Flo Rida featuring Jovi, Kelly Rowland és Kelis, akik igazi csemegével kedveskednek a The Sims játékok rajongóinak: sim nyelven, a The Sims sorozat hivatalos nyelvén rögzítették legfrissebb albumuk régi és új slágereit.

- A The Sims a populáris kultúra egyik legnagyobb, legismertebb márkájává nőtte ki magát, így egy nemzetközi hírű előadó számára a szórakoztatóipar egyik legegyedibb, legkülönlegesebb lehetőségét jelenti a felkérés a dalai sim nyelven történő rögzítésére - magyarázta Steve Schnur, az EA Music and Music Marketing részlegének globális ügyvezetője. - Az elmúlt évtizedben több száz előadó csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, köztük olyan szupersztárok, mint Katy Perry, Lady Antebellum, a Flaming Lips, Damien Marley, a Depeche Mode, Nelly Furtado és Matt And Kim. A The Sims több mint százmillió játékosa és rajongója számára ezek a dalok valóban életük aláfestő zenéjét jelentik.
- Mindig keresem a módját, hogy új közönségrétegeket érhessek el a zenémmel, és a The Sims 3 ebből a szempontból is fantasztikus lehetőséget jelent - magyarázta Flo Rida, aki Jovi közreműködésével készítette el "Fresh I Stay" című dalának sim nyelvű szövegét.

A legtöbb előadó szerint az élmény semmihez sem volt hasonlítható, és sokak számára komoly kihívásnak bizonyult. - Majd' megszakadtunk a nevetéstől a "Double Vision" sim nyelvű felvétele közben, mert elképesztően bizarrul hangzott - mesélte Sean Foreman (3oh!3) a stúdiófelvétel egyik szünetében. - Mindig nagy rajongója voltam a The Sims játékoknak, de sohasem értettem, mit hablatyolnak a karaktereim a játékban. Nem vagyok benne biztos, hogy a sim nyelv bármelyik emberi nyelvre lefordítható, de egy biztos: használni átkozottul jó mulatság!

- Sim nyelven énekelni életem egyik legnehezebb feladata volt, de nagyon jól szórakoztam - mesélte Travie McCoy, aki hamarosan megjelenő, "Need You" című kislemezének címadó dalát énekelte fel a játék különös nyelvén. Kelly Rowland hozzátette: - Be kell vallanom, hogy nem kis kihívást jelentett a "Rose Colored Glasses" előadása sim nyelven, de nagyon jó muri volt!

A The Sims 3 Late Night zenei anyaga az alábbi dalokat tartalmazza:

3oh!3 - "Double Vision"
Bryan Rice - "There for You"
Chiddy Bang - "Here We Go"
Electrolightz - "Miss Outta Control"
Eliza Doolittle - "Rollerblades"
Foxy Shazam - "Unstoppable"
Hadag Nahash - "Lo Maspik"
Hadouken! - "M.A.D."
Jessica Mauboy - "Saturday Night"
Junkie XL - "Live Wired"
Kelis - "Brave"
Kelly Rowland - "Rose Colored Glasses"
King Fantastic - "All Black Ying Yang (The Party Song)"
My Chemical Romance - "Na Na Na"
Nikki & Rich - "Next Best Thing"
The Ready Set - "More Than Alive"
Soulja Boy - "Speakers Going Hammer"
Travie McCoy - "Need You" 

A The Sims 3 Late Night a belváros nyüzsgő éjszakai életébe enged betekintést: a játékosok a legnagyobb sztárokkal ismerkedhetnek fergeteges bulikon, beugorhatnak a legközelebbi koktélbárba munka után, turnézhatnak a város szórakozóhelyein a rockbandájukkal, pezsgőfürdőben lazíthatnak, és kideríthetik, miféle rejtélyes lények járják az éjszakát, amikor kialszanak a fények. Belevethetik magukat a sohasem alvó belváros nyüzsgésébe, ahol simjeikből ünnepelt híresség, mixer vagy filmrendező válhat, sőt, még zenekart is alapíthatnak! Ha azonban szeretnének bebocsátást nyerni a város elit szórakozóhelyeire, jobban teszik, ha a legjobb arcukat mutatják, különben már az ajtóból az utcára penderítik őket a marcona kidobóemberek - persze a bejutásnak vannak egyéb, nem hivatalos módozatai is. Ha simednek a lazulás az erőssége, számos elegáns bár és lepukkant krimó várja, ha pedig veszélyes életre vágyik, felfedezheti a vámpírrá válás titkát. Akár az új hivatások valamelyikében próbálja ki magát, akár egy görbe éjszakát csap a városban, vagy estélyt rendez egy luxuslakás tetőteraszán, a játékos teljes szabadságot élvez a játék során, és tökéletesen egyedi történeteket mesélhet el a The Sims 3 páratlanul sokrétű eszközeivel. Miféle kalandok várják simedet az éjszakai élettől lüktető belvárosban, amikor kihunynak a fények?

A The Sims 3 Leszáll az éj kiegészítő csomaggal és a The Sims 3 alapjátékkal kapcsolatban a hu.TheSims3.com oldalon olvasható bővebb tájékoztatás. Képek és egyéb grafikus elemek a www.info.ea.com oldalról tölthetők le.

*A játékhoz a The Sims 3 PC/MAC változata szükséges.
**INTERNETKAPCSOLAT SZÜKSÉGES. Egyéb korlátozások és feltételek érvényesek, részletek a csomagolás hátoldalán.
 
 

Új szomszédság és szórakozóhelyek

 Az új város neve Bridgeport. 
 Bridgeport egy sziget, melyet hidak kötnek össze.
 Az új szomszédságban felhőkarcolók, bárok, klubok is lesznek. Az azonban, hogy ezeket a helyeket a Simek milyen mértékben fedezhetik fel, egyelőre még nem ismert. Egyes új helyszíneket Simed csak akkor ismerhet meg közelebbről, ha megtalálja a módját annak, hogy a vendéglistára felkerüljön. A bároknak, kluboknak különböző nyitvatartási ideje lesz. Valamelyik éjjel-nappal várja a vendégeket, míg másik csak este, illetve éjszaka nyit ki.
  Az új város hasonló a korábbi alapszomszédságokhoz, oda lehet költözni. A nevét még nem döntötték el.
 A magas épületekben valóban lehet lakni, sőt, ha elég pénzzel rendelkezel, akár meg is veheted magadnak az egyik luxus toronyházat.
 A felhőkarcolók hasonlóak A világ körül piramisaihoz.
 Lesznek aluljárók. Lemész és valahol teljesen máshol bukkanhatsz fel (természetesen te választod ki, hogy hol). Rengeteg van belőlük a szomszédságban, de Te magad is építhetsz, akár a Simed házánál is. Nincs betöltő képernyő közben. A használata gyorsabb, mintha vezetnél és ingyenes, egészen addig, amíg ki nem rabolnak. De ez nem történik meg olyan gyakran. (Megjegyzés: nem volt teljesen egyértelmű, hogy metró aluljárók-e vagy sem, de ha igen, magát a járművet akkor sem láthatod, mert nem mehetsz le.)
 A jelenlegi szomszédságodba is tehetsz sztárokat, bárokat, és egyéb dolgokat.
 A közlekedési lámpa csak dísz. Nincs kidolgozott közlekedés a városban, csak annyi, amennyi eddig is.
 Az alapjátékban lévő éttermeken nem változtattak.
 Ha egy klubnak van kidobó embere, akkor megvesztegetheted, megpróbálhatsz beosonni.
  A VIP klubokban híresebb sztárok, menőbb emberek, jobb italok, jobb elfoglaltság lehetőségek és berendezések vannak. Összességében magasabb a színvonal.
 Az új klubokban és bárokban nem minden este pezseg az élet. Minden éjjel más helyszínen van a nagy buli, Neked kell megkeresned, hol vannak többen.
 A Simek jobban járnak, ha óvatosak, mert akár verekedés is kitörhet a szórakozóhelyeken. 
 Vannak VIP-Klubok, késdobálók (kocsmák), diszkók, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A drágább helyeken az italok is jobbak.
 Az oxigén- vagy buborékbárok szinte minden szórakozóhelyen megtalálhatóak. Az oxigén különböző ízei különböző hatással vannak a Simed hangulatára (a színük is más), így nagyban segíthetik a Simedet azokban a tevékenységekben, amelyeket utána szeretnének csinálni.

Apartmanok

 Nem úgy jelennek meg a kiegészítőben az apartmanok, ahogyan a Nagyvárosi életben már megszoktuk. A Simek magas épültekben lakhatnak, néhány fényűző, néhány pedig inkább középkategóriás. Az ott lakó Simek korlátozva vannak, mit és hova építhetnek (akárcsak az apartmanokban). Van egy előcsarnok a földszinten telefonfülkével és egy lifttel. Láthatod, hogy más Simek be- és kiköltöznek, de a Te saját, aktív Simjeid azok, akik igazából ott élnek.
 Az apartmanban lakás legjobb részére koncetráltak a fejlesztők - a kilátásra, a korlátozott helyre, a liftek bejárataira, de nem építettek összetett játékmenetet a társasági élet köré.
 Csalással az apartmanok is átépíthetőek.
 A tetőtéri luxuslakást lifttel éred el.

Új építési lehetőségek és tárgyak

 Rengeteg új tárgy vár majd Simjeidre, mint például diszkófény, gőzgép, darts-tábla, jakuzzi stb.
 Visszatérnek az apartmanok is. Az értéküket nagyban befolyásolja elhelyezkedésük, minden Sim arra vágyik majd, minél exkluzívabb, felkapottabb helyen lakhasson. Nagy valószínűséggel akár nyolc emelet magasságig is építkezhetsz. Új autók is várnak majd rád.
 Lesznek tetőri lakások, akárcsak a Sims 2 Nagyvárosi életben.
 Új építési lehetőségek: mini emelvények, lekerekített szélű medence
 Lesz lift
 Sok új tárgy van: Shuffleboard, darts, buborékbár, új professzionális bárok, pezsgőfürdő (3 fajta)
 Nem lesz bowling terem vagy DJ pult.
 Bármelyik szintre lehet medencét építeni, lehet kör alakút is.
 Van egy új szökőkút építő eszköz.
 A festményeket fel-alá lehet mozgatni a falon.
 Lesznek fél falak.
 Lehet építeni a felhőkarcolókon belül.
 Lehet építeni színpadot, illetve lesz táncparkett.
 Lesz ködgép amely havat, tüzet, csillámokat, buborékokat, stb. fúj ki magából.
 Felhőkarcoló építésekor szintén a buydebug menübe kell menned.
 A pezsgőfürdők remek kiegészítői a színváltós lámpák.
 A dekorációk terén a határ a csillagos ég. Lesz egy óriási akvárium-stílusú ablakszerű fal, amit felhasználhatsz pl. két szoba között, így olyan lesz, mintha az óceán egy kis szelete választaná el őket egymástól.
  Te is tudsz bárokat építeni tervrajzokból vagy egy meglévő újraalkotásával. A bárokban található dolgokat egyébként otthon is eléred a vásárlás módban.
 A jakuzzi színe beállítható.
 Lesznek játékgépek.
 Bármely szintre építhetsz medencét.
 Lifteket hagyományos házakba is szerelhetsz.
 A képeket fel-le mozgathatod, hogy a fal legideálisabb részén helyezhesd el.

Élő módban

 Még mindig nem lehet a tengerben úszni.
 Lehet saját együttesed. Felléphettek, kirúghatod a tagokat.
 Több új romantikus opció lesz pl. tegyen egy lépést valaki felé. Lesz néhány nagyon szexi tánc animáció is.
 Lehet etye-petyélni a liftben és a pezsgőfürdőben is.
 Lehet csoportokat alkotni és együtt lógni. Lesz ismét romantikus csoport is (mint az Éjszakákban a randinál).
 Lesznek NJK-k által szervezett bulik, amiket tönkre is lehet tenni.
 Lehet inast fogadni.
 A tinik is mehetnek klubokba.
 Az italtól függ, milyen hatással van a Simedre, de erről többet nem árulnak el.
 Sok új recept lesz a bárok miatt, illetve lesz kajás kocsi. Lehet venni csirke szárnyat (hot wings).
 Lehet beszélgetni és iszogatni a bárban, miközben ülsz.
 A mixer tud saját ital keverni, amit elnevezhet és elmentheti a receptjét, hogy később is felhasználhassa.
 A legjobb bulik színhelyét minden este egy piros pötty jelöli a térképen, ezen kívül megtudhatod az újságból is a helyszínt, illetve ha másokkal pletykálsz. 
 A Simek táncolhatnak az asztalon.
 Az italoknak különböző hatásai lehetnek: eltűntetheti az összes rossz hangulatjelet, vagy a Simedet gyorsabb tanulásra is sarkalhatja.
 Fogadhatsz inast is, bére 1200$/hét.
 Lesz a játékban mozgóárus.
 Az aluljáróban játszhatsz borravalóért.

Vámpírok

 Ha a Simed jó kapcsolatban áll egy vámpírral, megkérheti őt, hogy változtassa át.  A vámírok vért fognak inni. Ezt termeszthetik, de más Simek véréből is ihatnak.  Mások lesznek a szükségleteik, és nappal alszanak. A vámpirizmus a családban marad: két vámpírnak vámpír gyermeke születik majd. Ha csak az egyik szülő vámpír, akkor a gyerek vagy ember, vagy vámpír lesz. Félig vámpír simek nem lesznek. 
  Öregednek, de nagyon, nagyon lassan. Nagyon sokáig maradnak fiatal felnőttek illetve felnőttek.
 Kimehetnek a napra, de csak saját felelősségedre. Jobb, ha nem sűrűn teszed ki őket ennek. Nem halnak meg, de elvesztik az erejüket és meg kell várniuk, amíg a hólyagok eltűnnek a testükről.
 Meghalhatnak a szomjúságtól, ez a szükségletük azonban vérplazma csomagokkal, vérgyümölccsel és más simekből történő ivással kielégíthető. Éhség szükséglet külön nem lesz.
 A vérgyümölcsöt illetve a magját meg lehet vásárolni.
 Olvasnak mások gondolataiban, kísérthetnek másokat és nagyon gyorsan nagyon erőssé válhatnak.
 A vámpír gyerekeknek is kell iskolába járniuk.
 Gyakorlatilag az éhségen kívül bármiben meghalhatnak.
 Az életgyümölcs ugyanúgy hatással van rájuk, mint a normál simekre.
 Új ágy áll rendelkezésükre, mely elég kísértetiesre sikerült, de nem koporsó lesz. Hagyományos ágyat és az új vámpír oltárt használják.
 Nincs külön ruha a vámpírok számára, viszont nagyon sok új érkezik a kiegészítővel.
 Nincs külön vámpír vérvonal, a személyiségjegyeiket és képességeiket genetikusan örökítik.
 A vámpír simeknek saját bőrtípusa lesz (ez a családkészítőben nem elérhető). Nem fog csillogni, halovány lesz és igazán e világon kívüli.
 Bájital segítségével ki lehet gyógyulni a vámpírságból.
 A vámpírok modern vámpírok, nem pedig gótikus stílusúak. Különleges cselekvésekre képesek.
 A halott vámpíroknak új szelleme van.
 A vámpírokra valahogyan hatással van a fokhagyma.
 Lesz rejtett vámpír bár.
 Különböző animációk lesznek, ha egy vámpír szívja a véredet, attól függően, milyen jó a kapcsolatotok.
 A vegetáriánus vámpírok plazma gyümölccsel csillapítják szomjukat.
 A szomjúság szükséglethez hangulatjelző is társul, és ha nem elégíted ki időben, akkor a Simed meghal.
 A vámpírizmus génje recesszív, addig nem tudhatod, hogy gyermeked rendelkezik-e vele, amíg a fiatal felnőtt kort el nem éri. (Két vámpír szülőnek vámpír gyermeke lesz, vámpír-nem vámpír kapcsolatból csak később derül ki.)
 A legelitebb vámpírklub neve Plasma 501, és össze kell barátkoznod egy vámpírral ahhoz, hogy bejuthass.
 Nagyon gyorsan eljuthatnak a város egyik végéből a másikba, mindezt különösebb erőfeszítés nélkül.
 A napfényen kicsit füstölnek és panaszkodni kezdenek a melegről.
 A vámpír bár nagyon sötét lesz, néhány vörös lámpa világítja majd meg.
 A vámpírok vásárolhatnak vérplazmát a kórházban.
 Ha már nem akarsz többé vámpír lenni, látogasd meg a Tudományos labort, ott segítenek rajtad.
 A vámpírok nem halhatatlanok, szellemük sötétvörös színű.
 A vámpírok nem változnak át denevérré.

Hírességek, paprazzik és zenekarok

A színészek szerepelhetnek majd sorozatokban, ami egy jól fizető állás lesz. A sztárokkal természetesen paparazzik is járnak, akik botrányogokat robbanthatnak ki, és lehetetlenné tehetik mások életét. A sztárok lehetnek kedvesek a paparazzikkal, de menekülhetnek is előlük, azonban így is, úgy is könnyedén felfedhetik a féltett titkokat. 
 A paparazzik a sztár simek után lopakodnak, hogy fényképeket tudjanak csinálni. Csak NJK-k, a Simed nem vállalhat ilyen állást.
 Van külön sztár részmunkaidős állás, csak sztárok gyermekeinek.
 Ha bemész egy szórakozóhelyre, nyisd ki a szemedet és ismerkedj a sztárokkal - könnyen felismerhetően a sárga csillagról a fejük felett. Beszélgess velük és részesülj az őket körülvevő csillogásból. Ha elég magas sztár-státusszal rendelkezel, akkor hozzáférhetsz a hídon túli lakótelephez, ahol óriási házak találhatóak az alacsonyan fekvő hegyekben. Az előbbre jutást segítheti az is, ha Simed gazdag.
 A sztárok nem csak az exkluzív klubokba nyerhetnek belépést, hanem az ingyen ital is kijár nekik.
 A sztárok gyerekei lehetnek híresek vagy nem híresek, célszerű már gyermekkorban elkezdeni autogrammokat osztani, ha híressé szeretnéd tenni.
 Lefizetheted a paparazzit.
 Egy együttesben játszani és a rocksztárok csillogó életét élni - olyan álom ez, amelyet egykor mindannyian dédelgettünk. Csakis ez lehetett az oka, hogy a botfülünk és fahangunk ellenére is összeálltunk a legjobb barátainkkal, és a szüleink garázsában zenéltünk, az őrületbe kergetve az ősöket és a szomszédokat... Sose bánd, hogy a hírnévhez vezető utat lerobbant krimók és rosszul fizetett haknik szegélyezik! A The Sims 3 csapatában mindannyian nagy lelkesedéssel várjuk, hogy kipróbálhasd magad a színpadon, és simjeid megvalósíthassák a rock and roll álmot.
 A hivatásos bandatagok karrierága rendkívül rugalmas, és lehetőségek garmadáját kínálja a The Sims 3 Leszáll az éj kiegészítő csomag játékosainak. Vásárold meg a négy rendelkezésre álló hangszer valamelyikét, és simed már el is kezdhet kalákában zenélni - a jazz-zenekaroktól a rockbandákig bármibe beléphet, kedve és ízlése szerint.  Nagybőgőzhet, dobolhat, játszhat szintetizátoron vagy zongorán. Előtte azonban legalább egy kicsit el kell sajátítania a kiválasztott hangszer kezelését, mert hiszen miféle zenekarvezető az, aki nem tud még skálázni sem? Ha pedig egy picit már konyít a zenéléshez, ideje tagokat toborozni!
 Alapíts együttest simed családtagjaival, lakótársaival, barátaival, vagy akár a szomszéddal! A bandával simed új dalokkal bővítheti zenei repertoárját - a kottákat a könyvesboltban vásárolhatja meg. Annak érdekében, hogy bárki is fellépésekre hívjon benneteket, a zenekarnak legalább négy taggal kell rendelkeznie. Ha szigorúan csak a saját örömötökre játszotok, akár 2-4 taggal is a húrok közé csaphattok, nincs megkötés. A saját együttesben az az egyik legjobb, hogy vicces, őrült neveket választhatsz magatoknak: lehettek például a Loncsos Lámák vagy a Szplínretikulációk. Annyiszor átnevezheted a bandát, ahányszor csak akarod, de akár használhatod azt a nevet is, amelyet mi adtunk a csapatnak. Az együttes vezetőjeként simednek hatalmában áll útilaput kötni a bandatagok talpára, amikor csak így látja jónak. Azonban jobb, ha felkészülsz a következményekre: a barátságai könnyen megsínylik ezt!
 Az együttes pályafutásának a kezdetén háromórás fellépésekre hívják majd őket a város kevésbé elegáns bárjaiba - gondoskodj róla, hogy simed időben odaérjen a helyszínre! A banda többi tagja ott várja majd. Akkor is érdemes lesz rendszeresen próbálnotok, ha már folyamatosan kapjátok a fizetett fellépési lehetőségeket. Erre bárhol, bármikor sort keríthettek: csak hívd fel a többieket, akik azonnal félbehagyják majd, amit csináltak, és rohannak is gyakorolni. Zenélés közben kedvedre váltogathatod a stílusokat. Jazzt játszotok, netán bluest? Az örömzenéléshez akár nyolc sim is csatlakozhat, attól függetlenül, hogy tagjai-e az együttesnek.
 Nem szükséges, hogy simed a bandának szentelje az egész életét. Ha úgy tartja kedved, megtarthatod a munkáját például a filmiparban, hogy a munkaidején kívül keríts sort a próbákra. Annak sincs azonban akadálya, hogy hivatásszerűen zenéljen: vetesd nyilvántartásba a városházán egyéni vállalkozóként, és segítsd, hogy az együttessel kezdő zajkeltőkből legendás bandává válhassanak! A siker egyetemes fokmérője a borravalókból és fellépésekből befolyó simoleonok összege, húzzatok hát bele!
 Bridgeport városában számos helyen nyílik fellépési lehetőség a feltörekvő zenészek számára: minden egyes szórakozóhely rendelkezik saját színpaddal. Hubert Hörpintője az egyik kedvencünk Bridgeport számtalan vendéglátóhelye közül. Ez volt a játék egyik legelső létesítménye, a tipikus bár a sarkon: kicsit lepukkant, de kényelmes és otthonos, neonfényekkel és darts táblákkal. A szórakozóhelyek választéka meglehetősen színes, különféle stílusú klubokban és bárokban játszhattok. Sőt, simed akár be is dobhat egy hangszert az eszköztárába, és megcélozhatja a legközelebbi metrómegállót, ahol borravalóért muzsikálhat.
 Zenészként dolgozni vagy egy együttes tagjaként munkálkodni a sikerért - ez csak kettő a hírnévért folytatott küzdelem számos módja közül. A sztársátusznak azonban ebben az ágazatban is megvannak az előnyei: egy rajongód megajándékozhat egy versenyzongorával, netán egy spéci díszítésű, erősítővel felszerelt elektromos gitárral, amelyek igazán egyedivé varázsolják simed együttesének megjelenését.
 Akármelyik zenei stílus áll a legközelebb simed szívéhez, új öltözékek és kiegészítők széles választéka várja, a szakadt rockerszerkótól az elegánsabb darabokig: többek között bőr karkötők, vad indie mellények és vicces szódásszifon szemüvegek! A tetoválásokról se feledkezzünk meg - minden magára valamit is adó rocksztár tudja, hogy a tinta tesz csak igazán hitelessé.
 Látod? Nem is olyan nehéz rocksztárrá válni. Legalábbis a simjeid számára. Csapj a húrok közé!
 A sztárlét nem karrieri fokozat. A sztárságot egy ún. sztárságmérőn követheted, amelynek 5 fokozata van, a sztárságot ez alapján 0-5 csillagig osztályozzák. Ha egy híresség fölé tartod a kurzort, láthatod, hány csillagja van. Az ötcsillagos sztárok feje fölött sárga csillag lebeg, mint a The Sims Superstar-ban.
 A sztárrá válásnak az első lépcsőfoka, hogy elnyerd egy igazi sztár tetszését. Előny, ha a karriered csúcsán vagy, vagy ha kitűnő mixer vagy. A kiegészítőhöz tartozik egy új személyiségjegy (sztár), aminek a birtokában sokkal könnyebben válhatsz hírességgé.
 Ha semmi pozitívat nem tudsz felmutatni, még mindig ott a rongyrázás taktikája: fizethetsz egy kört a bárban, mutatva ezzel a pénztárcád vastagságát, miközben egyik napról a másikra élsz, vagy hazudozhatsz is, hogy micsoda híresség vagy, és mi mindenhez értesz.
 Lesz egy mérce, ami a hírességekre tett benyomásaid alapján megy följebb, amikor telítődik, megkapod a csillagot.
 A sztárság számos előnnyel jár. Akárhová betérsz, az ital ingyen van. Tárt karokkal fogadnak minden exkluzív bárban, kedvezmények, ajándékok tömkelege vár. Ha elég csillagod van, megnyílik előtted a hídon túli városrész, ahol hatalmas felhőkarcolók állnak. Mindezt fokozza, ha simed gazdag is.
 Ha sztár vagy, számolj a paparazzikkal. Bármi rossz mozdulat, vita, verekedés, a vaku villan, és másnap az újságban találod magad. Természetesen erre is lehet megoldás, a paparazzi is lefizethető. Ha mégsem sikerül, irány a városháza, és beperelheted.
 A sztárok gyerekei előnyt élveznek, rögtön csillaggal születnek. Már gyerekkorban oszthatnak autogramot, valamint van külön nekik fenntartott részmunkaidős állás.

Karrierek és NKJ-k

 Új karrierekről már esett szó, de azért összefoglalom: lehetsz helyi híresség, együttes egy tagja, csapos, vagy filmrendező.
 Új NKJ-k: zenész, műkedvelő, sztár (való életben létezők nem lesznek)
 A filmes karrier hasonló az Álomállások Orvosi karrierjéhez (a Film stúdió nyúljáratként funkciónál). Két ágazata van: színész és rendező. A munkahelyeken kívül is lesz munkalehetőség. 
 Lesznek meghallgatások a szomszédságban. Szereplője lehetsz egy B-kategóriás felvételnek is.
 A három új NJK: paparazzi, inas, kidobó ember.
 A sztárok pénzt kaphatnak, ha smúzolnak valakinek.

Családkészítő

 Lesznek új személyiségjegyek: félénk, illetve egy a sztár simeknek. Utóbbi hasonló a Különc személyiségjegyhez, mely sokat segít a feltalálóknak.
 Kapunk új beállítási lehetőségeket, amelyekkel a nők mellméretét és mindkét nem izomzatát lehet állítani.
 Lesz új arcszőrzet.
 Az új izmokkal kapcsolatos csúszkával bordás hasat is létrehozhatsz. Ezeket a beállításokat később lehet tovább örökíteni.
 A sok új arcszőrzet között lesz pl. kecskeszakáll.
 A sztársághoz szánt személyiségjegy: sztár képesség

Egyéb infók

 Lesz új etye-petye helyszín.
 Lesznek új hangszerek: zongora, dob, basszusgitár. Mindegyikhez új jártasság kötődik, valamint új lehetőségek, vágyak.
 A mixer egy új jártasság. Új italokat készíthetsz, megtanulhatsz néhány édes mozdulatot, még mixerként is elhelyezkedhetsz.
 Néhány korábbi nyúljáratot feljavítanak (ettől még ugyanúgy azok maradnak).
 Lesznek új tetoválások.
 Lesznek új zenei irányzatok.
 Változtattak a víz tükröződésén, sokkal jobban kidolgozták.
 Nem lesz mikrofon.
 Nem lesz összecsukható ágy.
 Új zenei irányzatok: Indie-Rock, Hip Hop 
 Lesz sült csirkeszárny és nachos.
 Új életcél: Egy felhőkarcoló tetején lévő házban lakni.
 Gyerekek nem játszhatnak a hangszereken.

(Forrás: www.mysims.hu)